Podium Oude Slot /// Heemstede

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (1 Stem)
Podium Oude Slot

Podium Het Oude Slot

Ir. Lelylaan 6, ingang Ringvaartlaan
2103 XP Heemstede
www.hetoudeslot.nl
Telefoon 06-13133626

Het Oude Slot neem je mee terug in de tijd, een tijd waar ridders en jonkvrouwen de normale gang van zaken waren. Het Oude Slot is zowel landelijk als een bourgondische locatie. Via de Vredebrug maak je entree richting schitterend gerestaureerd Nederhuys, de Duivenpoort en Theeschenkerij. Een locatie vier hectare groot met weilanden, boomgaard, waterpartij en fantastische tuinen.

Het Oude Slot is gebouwd tussen 1250 en 1360 en is in de beginjaren van haar bestaan verschillende malen verwoest (in 1393, 1404 en 1426). De eerste bewoner van het slot was Reijnier van Heemstede. Hij ‘leende’ het slot van Floris de Vijfde. Door de eeuwen heen is dezelfde constructie gebruikt om het slot te ‘belenen’ aan verschillende adellijke families. In 1607 kocht koopman Hendrik van Hovijnen het slot voor 75.000 florijnen. Tien jaar later werd slot verkocht voor 36.000 florijnen. Toentertijd ongekend hoge bedragen. Adriaen Pauw, die het slot aankocht in 1617 liet het slot aanpassen en moderniseren. De torens werden verhoogd en er werden verschillende bijgebouwen gebouwd. Daarnaast werd in 1648 de Vredesbrug gebouwd naar aanleiding van de Vrede van Munster.

Het Oude Slot heeft door de eeuwen heen dan ook verschillende koninklijke gasten ontvangen.
Tegenwoordig doet het dienst als locatie voor evenementen & klassieke concerten, een ongekend mooie locatie gevuld met historie.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Reacties (1)

500 tekens over

Cancel or

  • Als contactpersoon voor jazztrompettist Eduardo Blanco zou ik graag in contact willen komen met degene die jazzconcerten kan programmeren in Het Oude Slot Heemstede.
    Het opgegeven 06 nr. Blijkt helaas niet in gebruik, vandaar deze poging via de mail.
    Vriendelijke groet,
    Marlies Klinkenberg


Of reageer via facebook: