Theater de Luifel /// Heemstede

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (1 Stem)
Theater de Luifel

Theater De Luifel

Herenweg 96
2101 MP Heemstede
023 - 548 38 29
www.theaterdeluifel.nl

In de jaren negentig werd duidelijk dat er een nieuw gebouw zou komen voor sociaal-cultureel centrum ‘De Luifel’ en toenmalig directeur Gerard Rodenburg vond dat het tijd was om in dit nieuw gebouw met multifunctionele zalen een theater te realiseren. Een uitschuifbare tribune werd gerealiseerd, die plaats gaf aan 200 bezoekers, en in oktober 1997 werd Theater De Luifel geopend.

Een jonge Laura Marcus, inmiddels directeur Openluchttheater Caprera, maakte haar debuut hier met een gevarieerd programma voor de eerste feestmaand. Van toneelvoorstellingen met o.a. Van Houts en de Ket, cabaret met Turkish Delight en Hans Dorresteijn, kindervoorstellingen met Hakim en een theaterconcert van Josee Koning e Grupo.

Theater De Luifel was onmiddellijk een succes met druk bezochte voorstellingen, en Laura Marcus heeft tot juni 2011 gezorgd voor een gevarieerd, interessant en drukbezocht programma. Theater de Luifel heeft één van de hoogste bezettingsgraden van Nederland, maar liefst 80%. Veel inwoners van Heemstede en wijde omgeving weten het intieme theater te vinden.  Adriaan Bruin heeft sinds seizoen 2011-2012 het programmeursstokje overgenomen, en na drie seizoenen is Theater De Luifel nog steeds een succes.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Reacties (0)

500 tekens over

Cancel or

Of reageer via facebook: