OpenluchtTheater Bloemendaal /// Bloemendaal

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (2 Stemmen)

Caprera Openluchttheater

Hoge Duin en Daalseweg 2
2061 AG Bloemendaal
023-5250050
www.openluchttheaterbloemendaal.nl

De geschiedenis van Openluchttheater Bloemendaal en Wanderpark Caprera begint zo’n 60 jaar geleden, maar de echte reden achter het bestaan licht al zo’n 3 eeuwen eerder. Het duinzand bleek sinds de 17e eeuw uitermate geschikt voor de uitbreiding van Amsterdam, Haarlem en Bloemendaal. Om die reden zijn sinds de 17e eeuw flinke hoeveelheden zand weggehaald uit die eindeloze hoeveelheid in de duinen, één zo’n locatie was een duin aan de Hoge Duin en Daalseweg, wat een flinke kuil achterliet, en dat is waar de geschiedenis van Openlucht Theater echt begint.

Een droom van een zoon. Dat is de hoe de directeur van de Publieke Werken van Gemeente Bloemendaal aan het idee kwam. Vader & zoon liepen in 1947 langs het zandgat in de duin bij het Wilhelminapark, een zoon Cees de Jong, destijds 28, zei ‘Dit lijkt me een mooie plek om een openluchttheater te bouwen’. Vader De Jong zette het project in beweging bij de wethouder, en dankzij de grote donaties van 90 Bloemendalers die in 1948 allen 1000,- gulden gaven voor de oprichting, bestaat het openluchttheater al meer dan 65 jaar.

Een prachtige locatie waar ieder jaar meer dan 40.000 bezoekers genieten van vele concerten en voorstellingen en waar de artiesten altijd terug willen keren. Van amateur gezelschappen tot wereldtoppers, Openluchttheater Bloemendaal en Wandelpark Caprera zijn met 40 hectare bos een unieke plek waar iedere bezoeker en artiest altijd met een warm hart aan kan terugdenken.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Reacties (0)

500 tekens over

Cancel or

Of reageer via facebook: