Het Oude Raadhuis /// Hoofddorp

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Het Oude Raadhuis

Hoofdweg 675
2131 BC Hoofddorp
023-5563707
www.demeerse.com

Het Oude Raadhuis, onderdeel van De Meerse, werd gebouwd in 1867 en is inmiddels één van de weinige  Rijks monumenten in Hoofddorp.  Zoals de naam al aangeeft werd het gebouw vroeger gebruikt als raadhuis voor de gemeenten, maar gedurende de modernisering en explosieve groei van Hoofddorp in de laatste 50 jaar werd het gebouw te klein, en moest er een andere functie voor worden gevonden.

In 1984 werd Het Oude Raadhuis in gebruik genomen als klein theater met 100 stoelen. Sinds de renovatie bevat Het Oude Raadhuis meerdere tentoonstelling ruimtes, een kunstwinkel, café en beeldentuin.

Naast het theater aanbod wordt iedere zondag Het Oude Raadhuis geopend als filmhuis en wordt voor de filmliefhebbers een uitstekend programma neergezet bestaande uit de betere filmhuistitels.

Voor en na de voorstellingen zijn de bezoekers welkom in het café. Er wordt in het café gebruikt gemaakt van eerlijke producten en ingrediënten uit de Haarlemmermeer.

De kleine zaal in Het Oude Raadhuis blijft de proeftuin voor nieuw talent, dat hier de mogelijkheid krijgt op te bloeien tot ze doorgroeien naar de grotere zalen.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Reacties (1)

500 tekens over

Cancel or

  • Graag wil ik informatie hebben over de wijze van bestelling van kaarten in de Oude Kerk op 10 januari 2015 van Niki tov, Een vriendelijke groet van Gerda van Hulzen

Of reageer via facebook: