De Hallen /// Haarlem

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (1 Stem)
De Hallen Haarlem

De Hallen

Grote Markt 16
Haarlem
Tel: 023-5115775
www.dehallen.nl

De Hallen is hét museum in Haarlem voor  moderne en hedendaagse kunst in Haarlem. Gelegen aan de Grote Markt, wellicht de beste locatie in Haarlem, gevestigd in het historierijke en monumentale pand De Vleeshal. Met zo’n 150.000 bezoekers per jaar is De Hallen één van de best bezochte musea in Haarlem. Met regelmatig spraakmakende en innoverende tentoonstellingen biedt het museum een platform aan kunstenaars uit binnen- en buitenland, met het accent op foto en videokunst.

De hedendaagse programmering heeft een signalerende functie; het tentoonstellingsbeleid is erop gericht een gevarieerd inzicht te geven in de ontwikkeling in de internationale hedendaagse kunst. De Hallen Haarlem toont regelmatig solopresentaties van internationaal spraakmakende kunstenaars die nog niet eerder in Nederland hebben geëxposeerd.
De Hallen Haarlem beheert een collectie moderne en hedendaagse kunst, die uit ongeveer 10.000 werken bestaat. Het verzamelbeleid is gericht op het werk van kunstenaars die de moderne samenleving kritisch onder de loep nemen.

Geopend van dinsdag t/m zaterdag van 11:00 - 17:00 uur
Zon- en feestdagen 12:00 - 17:00 uur
Maandagen gesloten
Eerste Kerstdag, Koninginnedag en Nieuwjaarsdag gesloten

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Reacties (0)

500 tekens over

Cancel or

Of reageer via facebook: