Taverne De Waag

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Taverne De Waag

Damstraat 29
2011 HA Haarlem
023-5311640
www.tavernedewaag.nl

Taverne De Waag is gevestigd in historisch pand ‘De Waag’ aan het Spaarne. Dit gebouw werd geopend in 1597, en deed dienst als gemeentelijk handels- en accijnskantoor. Niet alleen een prachtig maar ook een uniek gebouw, vanwege de volledig uit natuursteen gebouwde gevel, wat in Nederland maar zeer zeldzaam werd gebruikt vanwege de hoge vervoerskosten in die tijd.

Op de begane grond werden de goederen gewogen en bepaald wat voor belastingen er betaald moest worden.  De locatie was tactisch gekozen, dicht aan het Spaarne, zodat de schippers gemakkelijk konden aanmeren hun goederen uitladen.
Na meer dan 300 jaar dienst aan de gemeente Haarlem werd het gebouw in 1915 verlaten en in gebruik genomen als opslagplaats voor de gemeentelijke brandspuiten.

Tegenwoordig doet deze prachtige locatie dienst als Taverne De Waag. Een zonnig terras voor de zomerdagen, maar ook culinair uitmuntend. Iedere woensdag, donderdag en vrijdag is er voor maar € 10,- te genieten van een culinair, met lokale producten samengesteld, daggerecht.

Daarnaast is Taverne De Waag nog steeds actief als muziekcafé. Iederen zondag  treden er fantastische lokale, nationale en internationaal bekende artiesten op. Ook is er maandelijks een Ierse avond en worden er nog regelmatig poëzieavonden georganiseerd.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Reacties (0)

500 tekens over

Cancel or

Of reageer via facebook: